HTML

i(L)greece

Görögországi kalandozásaimról:)

Friss topikok

  • Reekaa: az a stadium miért nem stadion? elfelejtetted magyarul, vagy így műveltebbnek érezted? és nagyon a... (2011.11.16. 02:21) még mindig hajadon
  • Apa..apa..apafej!: Szia Esztypsz! Csak annyi, hogy a Rékáék megérkezéséről majd küldjetek emil üzenetet, hogy nyugod... (2011.10.30. 14:06) 47,5
  • Apa..apa..apafej!: Szia Esztyke! Képzeld lefagyott a blogod, mert már egy csomó ideje a csakasztrájkolást mutatja (l... (2011.10.28. 08:47) csakasztrájkolás...
  • Reekaa: hűűű, mikor elkezdtem olvasni a címet, már megijedtem, hogy valami szakításról van szó. de most má... (2011.10.06. 16:08) breaking (haha) news
  • mágesz: Athénban vagy,de te ne sztrájkoljál a blog írással :P (2011.09.26. 18:27) παιδια, τελειωσαμε!

Címkék

eperfa vagy szeder?

2011.09.10. 21:01 esztipsz

 azt hiszem 4 heti göröghonban tartózkodásom alatt megfejtettem ezt a kérdést, a válasz pedig a következő: MINDKETTŐ. csak ez tájszólás, vagy nyelvjárás vagy valami ilyesmi. mert itt pl nem isznak ciporot, csak rakit, és most derült ki számomra, hogy ez bizony ugyanaz, mert ahol én lakom Rethmyno itt rakinak hívják, viszont a 10 km-vel arrébb lévő Heraklion-ban valami máshogy ami sokkal inkább hasonlít a ciporohoz. És nem hiszem, hogy ők valaha is veszekedtek volna ezen, pedig ez sokkal égetőbb kérdés mint a mi szederproblémánk.

másrészről a sztrájk bedurvult, és tényleg elfoglalták az egyetemet, még mi se mehetünk oda, ami félig szerencse, mert így az óráink egy ilyen ifjúsági házban kerülnek megtartásra, és a mi csoportunk egy ilyen színházteremszerűségben van, ami elég mókás, és légkondink is van, gyalog kb 10 perc az a hely, míg az egyetem kb 20 perc buszút volt. De ez elvileg csak jövő szerdáig lesz, mert akkor határoznak az egyetemisták hogy hogyan tovább. a mi óráink viszont addig is meg lesznek tartva.

ma volt egy nagyon nagyon jó, és érdekes kirándulásunk a világ 10 legfontosabb régészeti lelőhelyei közül az egyiken. Nagyon nagyon nagyon érdekes volt, komolyan az első kirándulás amit tényleg érdekes volt. És ezt nem láthatja ám mindenki, csak a kiválasztottak :) egy iylen temetőben voltunk, és nagyon sok érdekességet hallhattunk, pl h szintenként temetkeztek, és a gazdagok voltak fölül alattuk meg a szegényebbek, de a temető nagyon sok századon keresztül szolgált, és ilyen köcsögökbe temették a nőket, a férfiakat meg csak simán elégették. A hely neve Ελευθερνα (ejtsd: Elefterna).

De ezelőtt voltunk egy mondostorban, ahova térdet és vállat takaró cuccot kellett volna viselnünk, de mivel nekünk senki nem szólt, és rengetek turista volt mivel ma szombat van, így jópár  lánynak nem jutott lepel, amivel letakarhattuk vna magunkat, így nem mehettünk be a templomba. 

Az uccsó állomásunk egy fazekasfalu volt, ahol egy kedves fazekasbácsi megmutatta, hogy hogy csinál sótartót Ami ilyen nagyon extra sótartó volt, mert csak egy lyuk volt rajta, és csak egyféleképpen tudod szórni a sót. Meg volt egy másik extraság "glass of justice" és nem, ez nem azt jelenti, hogy a Juszti pohara:P :D de nagyon jó, mert csak egy bizonyos szintig töltheted, mert ha túltöltöd az EGÉSZ kifolyik. szal ez így mértékletességre tanít, és már eléggé bánom h nem vettem.

Holnap megyünk egy strandra, ami elvileg nagyon szép. Hát majd meglátjuk. szükségem lenne mondjuk egy kis alvásra, meg tanulásra, de majd hétfőn, mert akkor mi is sztrájkolunk:D de tulajdonképpen csak szünet van.

amúgy kezdem sajnálni, hogy a családi kommentek kezdenek elmaradozni, nagyon remélem h ez nem a leszokás első tünete. de ha mégis az lenne, akkor kb 2 hét után kezdenek majd megjelenni szaftosabbnál szaftosabb történetek:D

képeket próbáltam megszerelni, de még mindig nem megy, mert béna blog.hu nem kicsinyíti, csak levágja ami nem fér bele.... előbb-utóbb ez is megoldódik:)

pusziii

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovegreece.blog.hu/api/trackback/id/tr483216727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apa..apa..apafej! 2011.09.12. 12:41:18

Szia Eszty(ke)!

Természetesen csak eperfa, ez nem is kérdés (ill. inkább elvi kérdés. A Ciporo Vs. Raki (rácul és horvátul a pálinka = rakija!) vitához csak annyit, hogy mi a Rékával (öreg, iszapszemű absztinens harcsák) nem is értjük, hogy mi az a pálinka, és egyáltalán mire való? Amúgy már időtlen idők óta nem is dohányzunk!

A sztrájk leírásod szerint OK, de a görög diákoknak üzenem, hogy a portfolio.hu szerint Merkel asszony felkészült a görög fizetésképtelenségre, ugyhogy nézzenek gyorsan valami pénzügyi forrás után,mert a kabóca muzsikából nem lehet túl jól megélni...

Elefternai élménybeszámolód nagyon képies és átélhető volt, tetszett. Azt persze nem tudom, hogy ennek a temetkezési formának van-e máig ható üzenete, és ha igen, mi az?

A "mondostorba" görög honban mindíg csak fedett testtel lehetett belépni, úgyhogy ebben látszólag több ezer éve következetesek görög testvéreink.

A mértékletességre tanító pohárra Rékának és nekem nincs szükségünk, a többieknek azért nem ártana legalább mutatóba egyet hozni...

A családi kommentek azért maradnak el, mert nem tudjuk olvasni a blogodat..., úgyhogy nyugodtan írjál csak a szaftos részletekről, majd azokat se olvassuk el..

Ja! Halason 17-én a tiszti klubban görög est lesz, ouzóval meg czacziki salátával és görög zenével. Nem jösz? Emike nagyon örülne+tanulhatnál egy kicsit görög országról (he-he)

A blogodat nem olvasó család nevében csók:
Apa..apa..apafej!

Reekaa 2011.09.13. 00:41:10

fúúúj, apa ezek szerint semmi keresnivalóm azon a bulin. ouzo, tzatziki??? áhhh egyik sem az én stílusom. Az a pohár viszont nekem jól jönne, mert azt veszem észre, hogy indokolatlanul sok tejet, energiaitalt, és kávét fogyasztok mostanában. úgyhogy szégyelld magad még jobban, hogy nem vettél. na nem baj, majd egyszer csak jóvá teszed valahogy. remélem. vaaagy inkább ajánlom.

Apa, és most hozzád szólnék pár szót: mit tett veled az elvonókúra?? meglepő változásokat tapasztalok. bőbeszédűbb lettél (ld. mikor alvin koncert után nagy lelkesen beszámoltam neked, hogy eszembe jutottál, a válaszod annyi volt: ok. ehhez képest ez a mostani itt...)
süti beállítások módosítása