HTML

i(L)greece

Görögországi kalandozásaimról:)

Friss topikok

  • Reekaa: az a stadium miért nem stadion? elfelejtetted magyarul, vagy így műveltebbnek érezted? és nagyon a... (2011.11.16. 02:21) még mindig hajadon
  • Apa..apa..apafej!: Szia Esztypsz! Csak annyi, hogy a Rékáék megérkezéséről majd küldjetek emil üzenetet, hogy nyugod... (2011.10.30. 14:06) 47,5
  • Apa..apa..apafej!: Szia Esztyke! Képzeld lefagyott a blogod, mert már egy csomó ideje a csakasztrájkolást mutatja (l... (2011.10.28. 08:47) csakasztrájkolás...
  • Reekaa: hűűű, mikor elkezdtem olvasni a címet, már megijedtem, hogy valami szakításról van szó. de most má... (2011.10.06. 16:08) breaking (haha) news
  • mágesz: Athénban vagy,de te ne sztrájkoljál a blog írással :P (2011.09.26. 18:27) παιδια, τελειωσαμε!

Címkék

sztrájk

2011.09.07. 14:56 esztipsz

 nah hát most már megszerelődött a net, úgyhogy írok is. Mától sztrájk van az egyetemen, ami minket erasmusokat ugyan nem érint, de a görögök elég komolyan veszik. persze csak olyan görögösen. elvileg reggel blokád volt a bejáratnál, ami annyit takart hogy sok diák ücsörgött ott. aztán bejöttek felvilágosítani minket, hogy sztrájk van, nekünk nem kell semmit tennünk, de hogy nekik igen, és lesz gyűlés kettőkor, és mehetünk ha akarunk, bár érteni nem fogjuk, de lesznek koncertek, meg zene. :) szóval kicsit mókás, aztán felírták a megszállás szót a táblára, de nem írtam föl, és google fordító nem tudja azt a szót amit keresek.

amúgy a görög történelmi órák nagyon érdekesek lennének, ha nem egy olyan történészt küldtek volna aki nem képes felállni, a bajsza alatt beszél, ráadásul úgy mintha egy krumpli lenne a szájában (ezt az egyik francia lány mondta), ráadásul hihetetlen mértékű görög akcentussal. Szóval igazából nem lettem felvilágosultabb a görög történelmet illetően.

És a görög nyelvtanba is egyre jobban belezavarodok, ugyanis olyan nyelvtani dolgokat tanulunk, amiket én még magyarul sem tudok megkülönböztetni, ráadásul itt is van neme minden szónak, és az ahogy az egyiket ragozzuk valamiylen esetben hímnemben, úgy ragozódik a másik egy teljesen másmilyen esetben nőnemben. szal confusing (sajnos erre most magyar szót nem igen találok, csak kb h összezavaró). de azért én igyekszem.

és most házi feladatként le kell írnom egy koktél receptjét görögül:) szal legyen szurk, de nem az Ápres daiquiri lesz az. sajnálom:)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovegreece.blog.hu/api/trackback/id/tr483209024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mágesz 2011.09.09. 20:53:25

jaaaj esztipsz,ezek a görögök rettenetek.
ma találkoztam egy lánnyal, aki argentin, eljött ide erasmusra, szerelmes lett és most férjnél van. úgyhogy csak óvatosan!
te ne maradj Athénban

zsuzsipszilon 2011.09.09. 22:31:51

nem maradhat. kikötöttük, neki kell hazahoznia a fiút.

sajnálom a történelem órákat.
képeket mikor kapunk??????
süti beállítások módosítása