HTML

i(L)greece

Görögországi kalandozásaimról:)

Friss topikok

  • Reekaa: az a stadium miért nem stadion? elfelejtetted magyarul, vagy így műveltebbnek érezted? és nagyon a... (2011.11.16. 02:21) még mindig hajadon
  • Apa..apa..apafej!: Szia Esztypsz! Csak annyi, hogy a Rékáék megérkezéséről majd küldjetek emil üzenetet, hogy nyugod... (2011.10.30. 14:06) 47,5
  • Apa..apa..apafej!: Szia Esztyke! Képzeld lefagyott a blogod, mert már egy csomó ideje a csakasztrájkolást mutatja (l... (2011.10.28. 08:47) csakasztrájkolás...
  • Reekaa: hűűű, mikor elkezdtem olvasni a címet, már megijedtem, hogy valami szakításról van szó. de most má... (2011.10.06. 16:08) breaking (haha) news
  • mágesz: Athénban vagy,de te ne sztrájkoljál a blog írással :P (2011.09.26. 18:27) παιδια, τελειωσαμε!

Címkék

gondolkodjunk görögül

2011.08.31. 14:35 esztipsz

na ez az ami nehezen megy. Bár azt magabiztosan ki merem jelenteni, hogy apánál jobban tudok görögül, de az ugye ide lehet, hogy még kevés lesz.

a macifröccs kérlekszépen fehérboros fröccs, csak van benne szörp, és bármilyen ízesítésben lehet inni. próbálkozzatok:)

Tegnap akartam blogot írni, csak nagyon rossz volt a net, így mára kell halasztanom a LEGIZGIBB beszámolómat:D voltam tegnap vásárolni:) és vettem egy szandit 5 euróért, meg egy napszemcsit (RayBen... aki érti érti, aki nem azt sajnálom:)) 9 euróért, amit elárulok mindenkinek, hogy legalább olyan jó üzlet volt, mint a prada táskám annó.

nah és akkor most jönnek a jótanácsaim: soha ne vegyél apple cuccot! vagy, ha már vettél (mert azért elég jó, azt nekem is be kell látni), akkor NE, ismétlem NE telepítsd az angry birds-öt, mert függővé tesz, nagyon súlyos függővé. És ez itt most igen sokunkat gátol a görög tanulásban. Tehát akkor összefoglalva: ha valaha meg akarsz tanulni görögül, ne vegyél apple-t :D

De amúgy akkor most az apple jó oldaláról mondanék pár szót. Ezt a bekezdést főleg Réka hugomnak, és a matekszakos tanulmányainak küldeném. tehát: tudom a 7-tel való oszthatóság szabályát:D És ez pedig a következő (tényleg le fogom írni, szal ha a te idegeid nem elég erősek ehhez, ugord át ezt a bekezdést): az egyes helyiértéken álló számot szorozd 1-el, a tizes helyiértékűt 3-mal, a százas helyiértéken állót 2-vel, az ezresen állót -1-el, a tízezresen -3-mal, és a százesres helyiértéken állót -2-vel, ez a szabály (+/-) addig folytatódik ahány jegyű a számunk. Aztán az így kapott eredményeket összeadjuk, és ha az eredmény osztható 7-tel akkor a szám is osztható 7-tel. Köszönöm neked apple:) Ja és ami még vicces, hogy itt angolul jobban megértettem, hogy mi az integrálás lényege, mint otthon valaha, és mostmár én is kicsit hasznosnak találom.

Ezen kívül ipadon pl lehet úgy könyvet olvasni, hogy olvasod a könyvet, szól a zene alatta (de azt ki lehet kapcsolni) és ha a könyv valami hangeffektusról ír (pl 8-at ütött az óra), akkor hallod ami zajlik (pl az órakattogást vagy a harangozást). És így beállíthatod, hogy pont úgy szólaljanak meg a hangok, ahogy te azt olvasod.

Hát mára csak ennyi, mert mennem kell szorgoskodni, hogy holnap sikerüljön a csodateszt. szurkoljatok ti is.

puszesz

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ilovegreece.blog.hu/api/trackback/id/tr453193164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Reekaa 2011.08.31. 20:33:11

Jajj, hát mit gondolsz te, miért járok én a matekszakra??? Amúgy ez egy tök haszontalan szabály, de van. És egy kicsit érdekel, hogy mit találsz hasznosnak az integrálásban TE, mint jogász... :D Apaa, te meg tőlem is kérdezhetted volna a macifröccsöt. :)) és amúgy: miféle apple cuccot vettél? és azt a napszemcsit is LÁTNI AKAROM!!! :D

jézsódóri 2011.09.03. 10:09:30

áááááá tudok kommentelni!!!
szia esztipsz.
a 1178296 például osztható 7tel. ezzel fogok menőzni matekórán. kár hogy nem lesz már matekunk.
na most mennem kell dolgozni, örülök az örömeidnek, szurkolok, hogy okos legyél, de nem igazán féltelek, tudom, hogy menni fog a görögség.
füzet remélem töltődik ezerrel!!!!!!!
ezercsók!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
doresz.

zsuzsipszilon 2011.09.05. 10:39:50

a nevem azért ez, mert minden zsuzsi már foglalt volt.. szóval.. meg mert kicsit hiányzol, és menősködtem, hogy az én nevemből is lehet ipszilonosat csinálni.

naszóval remek ez a blogparádé, de szeretném ha egyszer már elérhető lennél skypeon hogy halljam a csengőbengő hangodat!!!: ))
ma reggel túl kedves vagyok azt hiszem, de elég a jóból!!! pusszantás és remélem jó szóösszetételeket már tudsz görögül, nem csak az alsóneműt.
süti beállítások módosítása